Faranjit Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Faranjit, bir tür boğaz iltihabı olup, burun ve ağız boşluklarının arkasında oluşan enfeksiyonlardır. Akut ve kronik olmak üzere iki çeşit faranjit Aldatma Seks Hikayeleri vardır. Ani şekilde ortaya çıkan iltihaplanmalara akut faranjit denir. Akut faranjit boğazda ağrı, ateş, yanma ve kuruluk hissi yaratır ve ses kısılmalarına yol açar. Daha hafif koşullarda devam eden ve daha uzun süreli olan hastalığa ise Kronik faranjit denir. Kronik faranjitte ise, ateş ve halsizlik olmazken, boğazda gıcık hissi, yanma ve boğazı sık temizleme hissi olabilir.
Faranjit Neden Olur?
Faranjitin ilk nedeni virüs ve bakterilerdir. Çeşitli nedenlerden dolayı bulaşan bu hastalık, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların ardından görülme olasılığı yüksektir. Öksürme ve hapşırma yoluyla havada bulunan virüslerin yayılmasıyla da oluşur. Kış aylarında bu rahatsızlığa yakalanma riskİ her insanda vardır ve hapşırma aksırma gibi yollarla sosyal çevresine de yansıtır.
Faranjite sebep olan başka bir etkende boğaz tahrişidir. Sigara, alkol, kuru hava, tozlu hava, sıcak ve soğuk yiyeceklerde faranjite yakalanma riskini arttırır.
Faranjit Tanısı Nasıl Koyulur?
Üst solunum yolu iltihabı olan faranjit, boğaz bölgesinde ve üst solunum yollarında enfeksiyon bulunması görülmesi halinde doktorlar tarafından teşhis edilir. Tanı koyulması sonucunda, doktorlar önce ilaç ve antibiyotik tedavisine başlar ve bunun yanında da bitkisel tedaviyi önerirler. Çünkü faranjit rahatsızlığında bitkisel tedavi oldukça etkili ve hızlı çözümdür.
Faranjit Tedavisi Nasıl Olur?
Boğaz ağrısı, ateş ve geniz akması, halsizlik ve yorgunluk gibi problemlerin hepsini bir arada yaşıyor iseniz vakit kaybetmeden bir uzmana görünmelisiniz.
Gün içerisinde vücut yeterince dinlendirilmelidir. İster oturarak ister yatarak faranjit olan kişi istirahat etmelidir.
Hastanın bulunduğu ortam yeterince havalandırılmalıdır. Ortamda toz ve duman gibi rahatsız edici hava koşulları bulunmamalıdır.
Boğaz kuruluğunu gidermek için günde en az 2 litre su tüketilmelidir.
Gıcık ve boğaz kuruluğu öksürerek ve aksırarak giderilmeye çalışılmamalıdır.
Asitli, baharatlı ve acılı yemekler tüketilmemelidir.
Aşırı sıcak ve aşırı soğuk içeceklerden uzak durulmalıdır.
Bol miktarda C vitamini içeren meyve ve sebzeler tüketilmelidir.
İbrahim Saraçoğlu Anlatıyor..
Faranjitin Bitkisel Tedavisi Nasıl Olur?
Faranjitin bitkisel tedavi yöntemleri fazla olduğu gibi bir o kadar da etkili bir yöntemdir.
Gün içerisinde en az 4 bardak adaçayı başta olmak üzere bitki çayları tüketmek vücudun antiseptik özelliğini arttırarak mikropların ölmesini sağlar.
Bal içerisine kekik ve sirke eklenerek tüketilmelidir. Aynı şekilde bal içine limon damlatılarak tüketilebilir.
Gün içerisinde aşırı sıcak ve aşırı soğuk besinlerin tüketilmesi önerilmez.
Ilık suyun içerisine bal karıştırılarak içilebilir.
Ihlamurun içerisine limon ve bal eklenerek tüketilebilir.
Tuzlu su veya sirkeli su ile günde iki defa gargara yapılarak boğazdaki zararlı bakterilerin ve mikropların öldürülmesi sağlanır.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli