Ihlamur, vücudun fiziki ve ruhsal dinginliği için etkili bir doğal çözüm sunar. Botanik bilimi açısından Ihlamurgiller (Tiliace) ailesinden olan Ihlamur ana bitki olarak Kuzey Yarıkürede yetişmekte olup endemik cinsleri de bulunmaktadır. Oldukça uzayabilen bir ağaç cinsi olan ıhlamurun çiçek açım mevsimi bahar aylarıdır. Ihlamurun verdiği doğal aroması ise kendine özgü güzel bir hoşluktadır. Bu güzel kokusundan dolayı özellikle çaya alternatif bir bitki çayı olarak yerini almıştır.
Ihlamurun birçok faydası bilinmekle birlikte cilde verdiği katkılara özellikle değinmek gerekir. Çayın hazırlanması ve cilde katkıları şöyle sıralamak mümkündür:
- Çayın hazırlanışı: Öncelikle yaş alınmışsa mutlaka kurutulmalıdır. Kuru haldeyse üç kaşık ölçeği iki bardak suya karşılık gelecek şekilde hazırlanır. Kaynamış suya katılması ideal olup birlikte kaynatılmaması gerekir.
- Cilde faydaları: Özellikle yaşlanmayla gelen cilt bozulmalarını önlemek elbette mümkün değildir. Ancak bu mecburi yaşlanma sürecini yavaşlatmak mümkündür. Bu açıdan ıhlamur yaprakları önemli fayda sağlar. Banyo için hazırlanan suya ıhlamuru serpiştirmek yeterlidir. Bu suda temas eden ıhlamur içeriği, vücut gözeneklerinden hücrelere adeta doğal bir dirilik aşılayacaktır. Cildiniz özellikle kuruysa bir süre sonra yararını göreceksiniz.
- Cilt tahrişleri için kullanılır mı? Deri soyulması gibi tahrişlerde doğal bileşimiyle faydalı sonuçlar üretecektir. Ayrıca ıhlamurun özündeki bileşimler deri kaşıntısına da iyi gelecektir. Yüzünüzü yıkar gibi ıhlamurlu su kullanıldığında, çilleri azalttığı gibi parlak bir görünüm kazandıracaktır.
- Ihlamur maskesi nasıl hazırlanır? Çiçek ve yapraklar beraber ufalanıp ezilir. Bitkiye süt eklenip iyice karıştırılır. Uyku öncesi yüze yapılacak bu maske sayesinde belli bir uygulama sonrası olumlu etkisi görünecektir. Haftada iki defa tatbik edilmesi yeterli olacaktır.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli