Son yılların en tehlikeli virüslerinden olan HPV virüsünün belirtileri , Tedavi yöntemleri ve Görüldüğü Bölgeler
Kadınlarda Hpv Enfeksiyonu Ve Belirtileri
Cinsel yolla bulaşan virüslerin başında gelen HPV virüsü kadınlarda rahim ağzı kanseri olarak bilinen hastalığa sebep olmaktadır. HPV virüsünün bulaşması sadece cinsel ilişkinin gerçekleşmesi ile değil kısa süreli temas durumunda bile bulaşabilme riski olan bir virüs olduğu bilinmektedir. Aktif cinsel yaşamı olan her kadın risk altındadır ve virüs yavaş ürediğinden bunu fark etmek minimum 9 ay sonunda anlaşılmaktadır. Bu nedenle sık doktor kontrolü önerilmekte ve şüpheli durumlarda cinsel ilişkiden kaçınılmalı, bulaştırma riskini ortadan kaldırmalıdır.
Kadınlarda HPV Virüsünün Belirtileri ve Görüldüğü Bölgeler
Aktif cinsel yaşamı olan her kadın risk taşımaktadır ve genital lezyonların bulunduğu durumlar bulaşıcı olma riskini artırmaktadır.
HPV virüsünün çok sayıda çeşidi bulunmaktadır. En bilinen belirtiler genital bölgede görülen siğillerin oluşmasıdır. Kolay fark edilmese de sık doktor kontrolü erken tanıya yardımcı olmaktadır. HPV virüsü her zaman siğil ve kabartılar olarak kendisini belli etmeyebilir. Klinik olarak ortaya çıkmadan önce % 95’e varan doğrulukta saptanabilme özelliğine sahip kanser, servikal kanserdir. İkinci sıradaki kanser ise serviks (rahim ağzı) kanserleridir.
Deride sürtünme sonucunda tahriş olan alanlardan enfeksiyon girişi gerçekleşmektedir. Dolayısı ile korunmasız cinsel birliktelik her iki cins içinde risk oluşturmaktadır. Kadın olsun, erkek olsun genital bölgede küçük kabarcıklar ya da toplu yığılmalı kabarcıklar (siğiller) şeklinde ve farklı büyüklüklerde olabilmektedir. Çoğu zaman ağrısız olup fark edilmesi zordur. Kondilomlar ise kadınlarda dış genital (vulva), rahim ağzı (vajen ve serviks) ile anüs çevresinde görülmekte olup, ağrılı, kaşıntılı hatta kanamalı belirtileri ile yoğun yaşanan bir enfeksiyon çeşididir.
HPV Virüsünden Nasıl Korunmalıdır?
Sağlıklı ve bilinçli cinsel ilişki, korumalı ve periyodik doktor kontrollerini kapsayan bir cinsel yaşam en önemli korunma yöntemidir.
Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Erken tanı şüphesiz çok önemlidir. Bu da kişinin bilinçli olması ile alakalı bir durumdur. Farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
- Cerrahi müdahale
- Yakma (elektrokoterizasyon)
- Dondurma (kriyoterapi)
- Lazer en bilinen yöntemlerdendir. Fakat çoğunlukla yakma yöntemi tercih edilmektedir. Bunun nedeni de tekrarlama riskinin çok zayıf bir ihtimal olmasından kaynaklanmaktadır.
HPV Virüsü Resimleri
Bende hpv olduğunu bugün öğrendim ve çok korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum inanın eşimden soğudum boşanmayı düşünüyorum. Doktoruma yaktırdım ancak yine çıktılar bir çok sitede Elma sirkesinin tedavi ettiğini duydum acaba bunu deneyen var mı?
Ben denedim; çok ağrılı bir süreçti bildiğin olduğu bölge çürüyor bir hafta sonra geçti ayrıca ben bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar tükettim onunda etkisi var geçmiş olsun .
Benim erkek arkadasimda vardi o elma sirkesi yapti 5 ay ve gecti su an hiçbir seyi yok lazerle dondurarak yada yaktirarak yapilan yollarda kucuk olan sigiller buyuyor ve tekrar ortaya cikiyor ama elma sirkesi kokten çözüyor
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli