Migren Ve Baş Ağrılarına , İyi Gelen Bitki Çayları Nelerdir ?

 Migren Ve Baş Ağrılarına , İyi Gelen Bitki Çayları Nelerdir ?

Baş Ağrılarına İyi Gelen Bitki Çayları Nelerdir ?

 

Pek çok kişinin sıklıkla şikâyetçi olduğu baş ağrılarının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Aşırı yorgunluk ve uykusuzluk, tansiyon yükselmesi ile bazı tahliller yapılmadan hangi hastalığın habercisi olduğu anlaşılamayan birçok nedenlerden kaynaklanan sıkıntılı bir durumdur.

 

Her baş ağrıdığında ağrı kesici ilaçlar kullanmak ise zaman içinde alışkanlık yaparak artık etkisiz bir hal alacağından önerilmemekte, yan etkileri olmayan bitki çayları tavsiye edilmektedir.

Bitki çayı demlerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu demlenecek olan kap porselen, seramik ya da cam olmalıdır. Özel tasarlanmış olan bitki çayı demleme aparatları ve fincanları bu işlem için idealdir.

Papatya Çayı;

 

Bir su bardağı sıcak suya atacağınız bir tatlı kaşığı papatyayı, minimum 20 dakika sıcak suyun içinde demlendikten sonra birisini gece yatmadan önce içmek koşulu ile günde iki kez ılık ya da soğuk olarak tüketmelisiniz.

 

Ihlamur Çayı;

1 su bardağı kaynar suyun içine atacağınız bir tutam kurutulmuş ıhlamur çiçeğini 15-20 dakika kadar bekleterek demlenmesini sağlayın ve gün içinde birkaç kez tüketin. Arzuya göre limon sıkarak da tüketebilirsiniz. Özellikle gece yatmadan önde tüketilmesi rahat bir uyku uyumak için tavsiye edilmektedir. Yorgunluğu alır, baş ağrısını ciddi boyutta hafifletir.

 

Nane Çayı;

Nane çok faydalı ve aromatik bir yeşilliktir. Yemek ve salatalarda kullanılmasının yanında kurutulan yapraklarından çay olarak da demlenerek yararlanılmaktadır. 1 litre kadar sıcak suyun içine bir çay bardağı kurutulmuş nane yapraklarını atarak 15 dakika kar demlenmesini bekleyin ve süzerek gün içinde farklı zamanlarda tüketin. Rahatlık ve ferahlık verir baş ağrısını giderir.

 

Kekik Çayı;

Bir su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı kekik ilave ederek 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyin ve süzerek günde bir ya da iki kez için. Hem baş ağrınızın geçtiğini hem de soğuk algınlığına iyi geldiğini göreceksiniz.

 

 

Pelin Otu Çayı;

Bir su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş pelin otunu ekleyerek 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin ve süzerek gün içinde 1-2 kez tüketin. Pelin çayı baş ağrısını geçiren bir çay olsa da biraz acı tadı olduğundan limon damlatıp 1 çay kaşığı bal ilavesi ile de tüketilebilir.

 

 

Bergamot Çayı;

Bitkinin hem taze hem de kurutulmuş yapraklarından hazırlanabilmektedir. 1 su bardağı suya atılacak olan 1-2 yaprak 10 dakika kadar demlendikten sonra günde sadece 1 kez tüketilmelidir. Hatta 1 hafta kullandıktan sonra 1 hafta ara verdikten sonra tekrar günde 1 bardak demleyip tüketilmesi önerilmektedir. Çünkü bergamot çayının fazla tüketilmesi zararlı olabilir.

Öncelikle yemeklerden önce tüketilmesi gerekmektedir. 1 litre sıcak suya atılacak olan 50 gramlık yaban mersini yaprağı 5 dakika bekletildikten sonra gün içinde aç karnına tüketilmelidir.

Kuşburnu Çayı;

Kuşburnu bitkisi faydalı bir bitkidir ve meyvesinden, çiçeğinden, yaprağından yararlanılmaktadır. Diğer bitki çayları gibi 1 litre suya 10-12 adet kuşburnu meyvesine ekleyerek 10-15 dakika kadar demlenmesini sağlayarak gün içinde tüketmelisiniz. Baş ağrınıza iyi gelecektir.

Zencefil Çayı, dut yaprağı çayı, limon otu çayı, karabaş otu (lavanta) çayı, melisa çayı gibi daha pek çok sayıda şifalı bitki çayları bulunmaktadır. Demleme usulleri aynı şekilde uygulanarak tüketilmeli, içimi kolay olmayan bitki çaylarına bal ve limon suyu ilavesi ile içimini kolaylaştırmakta bir sakınca bulunmamaktadır.

Özellikle kalp damar hastaları, tansiyon hastaları ve diyabet hastaları ile böbrek yetmezliği bulunan hastaların doktor onayı olmadan bitki çayını tüketmeleri uygun değildir.

Isırgan Otu Çayının Faydaları nelerdir? Zararı var mıdır?

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap