Hamilelik yılın her zamanı olabileceği gibi yaz aylarında da gerçekleşebilir. Fakat yaz aylarında ve kış aylarında hamilelik oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Yaz aylarında havalar çok sıcak olduğu için bunalmalar ve bayılmalar başlayabilir. Bu bayılmalar sırasında anne karnında ki çocuk zarar görebilir hatta düşebilir. Aynı şekilde kış aylarında da yerler veya kaldırımlar buz tutacağı için hamile olan kişinin kayıp düşme riski çok yüksektir. Buda yeni doğacak çocuğa zarar verecektir. Bu yüzden hamile olan kişiler bir takım serinleme ve ısınma yollarına başvuruyor. Bunlardan ilki klima veya vantilatör gibi elektronik ve akıllı cihazlar ile gerçekleştirilir.
Yaz Serinlemek İçin Yapılan Bazı Yöntemler
Çoğu insan yakıcı yaz aylarında serinlemek için klima gibi teknolojik cihazlara ihtiyaç duyar. Hamile insanlar ise yine bu yöntemi denerler. Fakat bu günlerde klima fiyatları çok pahalı olduğu için herkes bu imkanı sağlayamayabilir. Bu yüzden klima yerine birkaç pratik yöntem kullanılabilir. Öncelikle serinlemek için evin camları kullanılabilir. Bunun için evin camları veya kapıları karşılıklı olarak açılabilir. Fakat evin camlarını sadece iki tanesi ve karşılıklı olanlar açılmalıdır. Fakat bu süreç sadece bir kaç dakika için geçerli olmalıdır. Aksi halde gebe olan anne adayı hastalanır. Bu durum hem çocuk için hem de anne için büyük risk oluşturabilir. Fakat bu yöntem ile evin içi veya bir aracın için serin bir hale getirilebilir.
Doğal Serinleme Yöntemi
Her insanın ve hayvanın doğal serinleme yöntemleri bulunur. Bunlardan ilki hızlı nefes alıp vermek yani hızlı bir şekilde soluk almaktır. Bu durum hayvanlar için geçerli bir durumdur. Fakat bir diğer yöntem ise terleme yolu ile doğal bir seleksiyon yardımı ile serinlenir. Bu yöntem hem havanlar hem de insanlar için geçerlidir. Fakat pek fazla yardımı olduğu söylenemez.
Duş İle Serinleme Yöntemi
Özellikle hamilelik dönemlerinde sıklıkla kullanılan duş ile serinlemek oldukça yaygın bir yöntemdir. Ilık veya ılıktan biraz daha soğuk bir su ile duş almak hem vücudun serinlemesine hem de aklın rahatlamasına yardımcı olacaktır.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli