Özellikle yeni evlenen çiftlerin en büyük hayali; çocuklarını kucağına alabilmek. Çünkü annelik ve babalık duygusu dünyada ki en özel ve en güzel duygulardan birisidir. Bu yüzden de anne ve babaların hayatında ki en değerli varlık, çocuklarıdır. Yeni doğan bir bebeğin bakımı oldukça zordur. Çünkü o; gelişimini tam olarak tamamlayamamış, bağışıklık sistemi tam olarak gelişmemiş bir canlıdır henüz. Anne ve babaların en çok zorlandıkları konulardan birisi de yeni doğan bebeklerin bakımı konusudur. Peki, yeni doğan bebeklerin bakımı, beslenmesi nasıl olmalıdır. Yeni doğan bebekler hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte yeni doğan bebek için bilmeniz gereken 10 şey;
1) Görüntüleri Tam Olarak İstenildiği Gibi Olmayabilir
Doğumdan yeni çıkmış olduğu için, kafası tam olarak şekli almamıştır. Ayrıca vücudu lanugo adı verilen ince tüylerle kaplıdır. Yüzleri de bazen şiş olabilir. Fakat bütün bu değişiklikler zamanla kendiliğinden düzelecek ve hayalinizde ki gibi bir görüntü karşınıza gelecektir.
2) 6. Haftaya Kadar Gülümsemeyebilir
Yeni doğan bebeğin bakımı; ilk haftalarda aileleri oldukça zorlar. Bazen de bu konuda gösterilen çabanın karşılığı alınamayabilir. Fakat bu da zamanla düzelebilecek bir durumdur. 6. haftadan sonra her şey normale döner.
3) Göbek Bağı Kalıntısı Düşene Kadar Sünger Banyosu Yaptırın
Yeni doğan bebeklerde en çok görülen problemlerden birisi de göbek bağı kalıntısıdır. Göbek bağı kalıntısı 2 hafta içinde kendiliğinden düşer. Bunu kolaylaştırmak için de bu sürede göbeğine değmeyecek şekilde sünger ile vücudunun silinmesi önemlidir. Göbek bağı kalıntısını kuru tutmak, düşmesini kolaylaştıran bir uygulamadır.
4) Bıngıldağa Dokunabilirsiniz
Birçok anne baba yeni doğan bebeklerinin bıngıldağına dokunmak konusunda epey zorlanır. Fakat bu durum sanıldığı kadar zararlı bir davranış değildir. Çünkü Fontanel adı da verilen bıngıldak; bebeğin doğum kanalı içinde istanbul escort manevra yapmasına yardımcı olan kafa tasında ki açıklıktır. Bu nedenle bebeğin saçlarına veya bu bölgeye dokunmak herhangi bir sorun oluşturmaz.
5) Sütünüzün Yeterli Olup Olmadığını Anlayabilirsiniz
Yeni doğum yapmış olan anneleri en çok tedirgin eden konuların başında; anne sütünün yeterli olup olmayacağı konusu gelir. Bunu öğrenmek için bebeğin ağırlığı size bu konuda ip ucu verebilir.
6) Yeni Doğan Bebeklerde Cilt Kuruluğu Görülebilir
Anne karnında dokuz ay boyunca sıvı içinde duran bebeklerin; doğumdan sonra hava ile temas etmesi nedeniyle cilt kuruluğu görülebilir. Bu normal bir durumdur.
7) Normal Hayatınıza Devam Edebilirsiniz
Doğumdan sonra eve kapanıp, kendinizi her şeyden soyutlamanıza gerek yok. Bebeği güneşten korumak, kalabalık ve kapalı alanlardan uzak tutmak gibi bazı temel özellikleri dikkate alarak normal hayatınıza devam edebilirsiniz.
8) Yeni Doğan Bebeğin Ağlaması Normaldir
Yeni doğan bir bebeğin sürekli ağlıyor olması; endişelenecek bir durum değildir. Çünkü yeni doğan bebeklerin tek iletişim yolu budur. Yani şikayetlerini dile getirmek için sürekli ağlarlar.
9) Uzun Olmasa Da Çok Fazla Uyurlar
Yeni doğmuş bir bebeğin en önemli ihtiyaçlarından birisi de düzenli uykudur. Bu nedenle yeni doğan bir bebek sürekli uyur. Bu normal bir durumdur.
10) Yeni Doğan Süreci Geçici Bir Süreçtir
Yeni doğan süreci; belirli bir zaman sonra kendiliğinden geçecek olan bir süreçtir.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli